Rom ställer in alla offentliga mässor, kallar alla katoliker i stiftet till faste- och bönedag 11 mars

Roms katolska stift har ställt in alla offentliga mässor fram till 3 april på grund av coronavirusutbrottet efter ett dekret utfärdat av Italiens regering.

Kyrkan i Rom … förutsätter en ansvarsfull attityd gentemot samhället i medvetenhet om att skydd mot smitta kräver drastiska åtgärder speciellt vad gäller interpersonell kontakt” säger kardinal Angelo De Donatis, generalvikarie i Rom (påve Franciskus är ju biskop av Rom, men generalvikarien sköter de interna angelägenheterna i stiftet) i ett tillkännagivande den 8 mars. Beslutet är i enlighet med riktlinjer fastställda av italienska biskopskonferensen.

Prästerna som lever i Rom och Vatikanen fortsätter att fira mässan privat, och kyrkor i Rom fortsätter att hålla öppet för personlig förbön framför tabernaklet. På video kan man varje dag följa påve Franciskus dagliga mässa i S:ta Marta via Vatikanens YouTube-kanal:

Fastetiden hjälper oss att leva denna prövning evangeliskt”, sade generalvikarien. Stiftet Rom kallar alla katoliker i Rom till en dag med fasta och bön för coronavirusets offer den 11 mars och inbjuder människor att ta del i en särskild TV-sänd mässa.

Dagliga mässor har också ställts in tidigare i veckan i Milano, Venedig, Bolonga och andra delar av norra Italien.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Vatikanen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s