”Hur kan omvärlden, EU, Sverige, se på när detta folkrättsbrott utspelas för våra ögon?”

Erdogan: Fredsoperation. Inga civila offer. Kritiker till invasionen åtalas för terroristbrott.

Verkligheten: Bomberna faller, civila skadade och döda, tiotusentals på flykt. Ta del av intervjun med Evin Cetin, advokat och uppvuxen på de gator där bomberna nu faller. Hon har anhöriga i regionen som hon står i ständig kontakt med.

Detta får inte fortsätta. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk har sagt att EU inte accepterar att Erdogan använder flyktingarna som förhandlingsargument. Hoppas att detta är mera än ord och att alla medlemsländer backar upp honom. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker uttrycker sig mer försiktigt vädjande.

Europa måste nu agera. Kurderna får inte överges ännu en gång. Europa såg också på och gjorde eftergifter för Hitler när han började invadera grannländerna. Vi har hört så många fördömanden och indignerade ord, men brist på handling när det väl kommer till krita. Var finns den Churchill idag som kan sätta stopp för eftergifterna?

Erdogan envisas med att kalla den tappra YPG-milisen som gjort en så stor insats för världen genom att besegra IS för terrorister. Han vill väl upprätthålla denna bild för att Turkiet är NATO-medlem, och medlemssstaterna är förbundna att hjälpa varandra då de är militärt hotade. Men detta är ett anfallskrig, det kan NATO rimligtvis inte vara skyldigt att stödja. Hoppas EU inför vapenembargo och andra sanktioner och förhåller sig kallsinnigt till Erdogans hot att lotsa över flyktingarna till Europa.

 

 

Detta inlägg publicerades i Politik, Samhälle, Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s