Fler minnen av Moder Teresa

14202533_10154420932257777_7645093406670590360_nPå Facebookgruppen Mitt kors presenterde jag ett brev som vår familj fick från Moder Teresa där hon talar mycket vackert om korset. Min fru o jag skrev ett brev till Moder Teresa. Vi behövde hjälp i en kritisk situation och fick svar. Ur brevet:
”Se på korset – Jesus huvud är böjt för att kyssa, hans händer utsträckta för att omfamna er – hans hjärta är öppet för att ta emot er – han sade också att vadhelst ni gör för varandra gör ni för mig. Så älska varandra såsom Jesus älskar var och en av er. Min bön för er är att ni må bli Ett – hjärta fullt av kärlek – fullt av Jesus. Gud välsigne er.

Vi träffade Moder Teresa en annan gång också, det var i Rom 1984 på en internationell ledarkonferens med Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan. Moder Teresa höll ett mycket engagerande tal till ledarna om att vi som kyrka skall se på Jesus och följa honom i att vara bärare av Guds kärlek i världen.

[Här är ljudfilen]

Nedan några bilder från samma konferens.

mtfiom

Moder Teresa med en av sina systrar. T.h. P Fio Mascharenas, då ordförande för ICCRO, Karismatiska förnyelsens servicekontor i Rom (numera ICCRS)

rom84mtsuenens

Moder Teresa i samspråk med Kardinal Suenens

rom84skandgrp

Den nordiska gruppen samlad på konferenscentret Domus Pacis i Rom. Jag i röd tröja.

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fler minnen av Moder Teresa

 1. Thorsten Schütte skriver:

  Snubblade över det här obehagliga alstret:
  http://vlt.se/asikt/debatt/replik/1.4266932-publicistiskt-haveri-av-vlt-om-moder-teresa-
  Men Arben Vatas replik är bra.

  • Alma-Lena skriver:

   Dessutom är en del ledare för sjukhusen och hemmen hinduer så den som skriver inte bara tycker, han har fel i faktafrågorna.http://www.dagen.se/livsstil/de-arbetar-vidare-i-moder-teresas-kolkata-1.773104 ett citat ur reportaget säger allt om faktakollen hos den där insändarskribenten: ”Sunita Kumar har aldrig lockats av nunnelivet och ser det heller inte som ett problem att hon som talesperson för nunneorden är hindu.

   – Moder Teresa visste att jag inte var typen som blir nunna. Och hon försökte aldrig påverka någon att konvertera. För Moder Teresa var alla människor lika mycket värda oavsett religion.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s