Sommartid – konferenstid

Kristna konferenser och festivaler avlöser varandra hela sommaren. Jag är glad att återhämtningen från min fallolycka vid midsommar förlöper väl så att jag som planerat kan åka till Oas-mötet i Jönköping 26-30 juli där jag skall hålla ett av seminarierna som kommer att handla om Lidandet och hemligheten att offra sitt lidande åt Herren. Bl.a. kommer vi att reflektera över denna bild av vår Herre av den nederländske 1500-talsmålaren Jan Mostaert.

Christ Crowned with Thorns
Sommar-Oas-mötena är roliga tillställningar med flera tusen deltagare, både unga och gamla och med många fina talare från hela kristenheten. Jag har varit med på Oas-möten i Borås och Kungsbacka tidigare. I Världen idags fredagsupplaga fanns en intervju med Berit Simonsson, inspiratör inom Oas-rörelsen om årets möte.

Samtidigt, 25 – 31 juli pågår Världsungdomsdagen i Krakow, ett jättestort katolskt ungdomsmöte som samlar miljontals ungdomar från hela världen. Många svenska ungdomar är också på väg dit.

Uppdatering 31 juli: Jag lovade seminariedeltagarna att lägga ut en länk till mitt föreläsningsmanus. Det finns här.

popewoman

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , . Bokmärk permalänken.