Utlänningar överväldigande majoritet av stupade bland Syriens rebeller.

Det verkar som om antalet utlänningar bland de stupade på rebellsidan i Syrien ökar år efter år, och kan nu vara så högt som över 80% enligt beräkningar som gjorts på grundval av statistik från en inhemsk källa. Detta enligt C.J. Erixon. Läs själva och bedöm.

Vi vet sedan tidigare att den turkiska gränsen mot Syrien läcker som ett såll och att Turkiet inte verkar intresserad att göra något åt saken. Det vore intressant att höra initierade experters syn på dessa siffror. Även om de inte är helt korrekta tror jag att de ändå ger en vink om storleksordningen på problemet att de sunni-muslimska rebellerna och IS rekryterar åtskilliga soldater utifrån vilket gör situationen än mer absurd. Då är det inte längre ett inbördeskrig utan ett regelrätt anfallskrig av IS och andra islamistiska grupper som redan bidragit till att över halva landets befolkning är på flykt inom landet, till näraliggande länder eller till Europa. Att ta hand om de flyktingar som kommer hit måste vi göra, men borde inte Europa och världen mera sätta fokus på det som händer i Syrien och inte spara någon möda att stoppa denna utveckling och säkra upp landet. Man bör till varje pris hindra IS från att ytterligare stärka sina positioner, annars får vi ett ännu värre problem i framtiden.

Detta inlägg publicerades i Samhälle och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utlänningar överväldigande majoritet av stupade bland Syriens rebeller.

  1. Alma-Lena skriver:

    Håller helt med, egentligen tycker jag pacifism är det mest hållbara i alla lägen, men i fall som Hitler och Daesh ser jag ingen annan utväg. Ryssland säljer plan till Al-Assad, känns nästan bättre än EUs och USAs brottsliga passivitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s