Mitt svar till Antje Jackelén

Vilka är ”inne”, vilka är marginaliserade i Svenska kyrkan? Olof Edsinger analyserar ärkebiskop Antje Jackelens svar ang Rädslans kultur.

efterkristus.nu

I förrförra numret av Kyrkans Tidning valde ärkebiskop Antje Jackelén att kommentera mina insändare i debatten om rädslans kultur. Detta är jag naturligtvis glad för. Samtidigt måste jag säga att hennes inlägg var en besvikelse. Inte bara för att det var en (i mitt tycke) ganska svårgenomtränglig text, utan framför allt för att hon faktiskt inte besvarade någon enda av mina uttryckliga frågor!

Till dagens KT har jag därför skrivit en replik, som väl i praktiken får betraktas som en ”andra slutreplik” i sammanhanget. Jag hade verkligen önskat att vi kunnat komma längre i detta samtal än vi nu ser ut att göra, men vem vet – vi kanske får fortsätta i något annat forum? Så här skriver jag i alla fall:

Visa originalinlägg 1 712 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mitt svar till Antje Jackelén

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Tja, man verkar inte vara mer rädd i Svenska kyrkan än att man öppet diskuterar meningsskiljaktigheter. Något för Katolska kyrkan att inspireras av.
    Å andra sidan om Antje Jackeléns ambition är att verkligen få tyst på kritikerna, bör hon fråga sin kollega biskop Anders hur han lyckats få de katolska prästerna och sina anställda att tiga.
    Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s