Biskop Anders uppmanar till deltagande i mässan i Katolska domkyrkan ikväll

Biskop Anders skriver på Katolska stiftets hemsida:

—————

Kära troende!

Med stor sorg har vi hört om den sexuella provokation som inträffade i vår Domkyrka igår. Mässan är helig för oss och i våra kyrkor är Jesus Kristus närvarande i hela sin verklighet i tabernaklet. När man därför genomför en sådan aktion är det ett vanhelgande av allt det som vi håller heligt. Samtidigt måste vi också förlåta dem som gör sig skyldiga till något sådant, för de vet inte vad de gör. Bön och botgöring är därför alltid vårt svar på sådana provokationer. Jag ber er därför att gottgöra det som skett genom er bön och bot och hoppas att många ikväll vill delta i den heliga mässan och tillbedjan av det Allraheligaste Sakramentet i vår älskade Domkyrka.

+Anders Arborelius ocd

—————

Mer om attacken mot Domkyrkan här.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Biskop Anders uppmanar till deltagande i mässan i Katolska domkyrkan ikväll

 1. Paul skriver:

  Det är mycket sällan som jag, som ickekatolik, känner sympati för den syn som uttrycks på sajten Katolsk observatör. Men just i detta fall avspeglar länken http://katobs.se/nyh_femen_domk.html
  min uppfattning. Kanske kan detta också hjälpa en del västerländska kristna.att inse att t.ex. Pussy Riot’s performans i Moskva (oavsett vad man tycker om Putin) inte är en så konstruktiv insats som somliga i väst tycks tro.Att skapa jämlikhet/jämställdhet är ett långsiktigt och tålmodigt arbete, som inte vinner på revolutionära metoder. Ändamålet helgar inte medlen. Paul

 2. Irène Nordgren skriver:

  Paul

  Du skriver
  ”Att skapa jämlikhet/jämställdhet är ett långsiktigt och tålmodigt arbete, som inte vinner på revolutionära metoder. ”

  Jag protesterar när du jämför ”revolutionära metoder” i Ryssland med vad som hände i Sankt Eriks katolska kyrka i demokratin Sverige. Det senare ska inte ha äran av att få kalla sig en ”revolutionär metod.” Att visa brösten i Sverige är inte särskilt ”revolutionärt.”

  I det KORRUPTA Ryssland har Moskvapatriarkatets oheliga allians med ”tsar” Putin som syfte att VIDMAKTHÅLLA OJÄMLIKHET och orättvisor mellan män och kvinnor mellan heterosexuella och homosexuella.

  Som kristen tycker jag det är osmakligt med din självpåtagna roll som Moskvapatriarkatets ständige försvarsadvokat – vars överhuvud patriark Kirills allians med ”tsar” Putin Pussy Riot utmanade och därmed även utmanade dig och din strävan att stödja Kirill i dennes målsättning att vidmakthålla OJÄMLIKHET och ORÄTTVISOR i Ryssland.

  // Irène

 3. Irène Nordgren skriver:

  Alma-Lena

  Det gläder mig och det värmer !

  // Irène

 4. Irène Nordgren skriver:

  Paul

  ”Kanske kan detta också hjälpa en del västerländska kristna.att inse att t.ex. Pussy Riot’s performans i Moskva………….”

  Kanske kan denna video hjälpa dig Paul och en del andra ”östkristna” .att inse vad resultatet i Ryssland har blivit av den oheliga alliansen mellan Moskvapatriarkatet och Rysslands ortodoxe president som Pussy Riot protesterade mot.

  Tanya Cooper – Human Right Watch berättar om de fruktansvärda förföljelser och den förnedring som HBTQ folket utsätts för i dagens Ryssland.

  http://www.buzzfeed.com/lesterfeder/this-short-film-shows-just-how-terrifying-life-is-for-lgbt-p

  // Irène

  • Paul skriver:

   Aldrig någonsin har jag förnekat att det finns både homofobi och nazism i Ryssland – jag har sett det med egna ögon. Men om man tror att detta började med Putin, då vet man nog inte mycket om Ryssland. I den sovjetiska strafflagen var homosexualitet kriminaliserad, och vad som hände i fängelserna och strafflägren (eller, för den delen, i militärförläggningarna) fick nog inga västliga journalister veta. I ”friheten” under Jeltsin (som lyckades med konststycket att göra ”demokrati” till ett skällsord för breda lager i den ryska befolkningen), exploderade både pornografi och nazistpropaganda. Jag har ingen mirakelmedicin för att ändra på det (kanske Du har?), men jag är helt övertygad om att provokationer – typ Pussy Riot och gay-parader – inte hjälper, utan tvärtom förvärrar problemen och försvårar en human utveckling. I väst ses Pussy Riot som något slags frihetshjältar – i Ryssland är det (enligt en opinionsundersökning jag såg häromveckan) en tredjedel av befolkningen som tycker att Putin gjorde FEL när han gav dem amnesti. Var lite’ realist, tack!/Paul

 5. Irène Nordgren skriver:

  Paul

  Vem har påstått att ”detta började med Putin?”
  Ingen !

  Du uppmanar mig
  ”Var lite’ realist, tack!”

  OK jag vill gärna hörsamma din uppmaning och be dig fokusera på den oheliga alliansen mellan Kirill och Putin också kallad ”symfonin” mellan kyrkan och staten dvs mellan penningmånglarna Kirill och Putin…

  Kirill betraktar Putin som ett ”Guds under.” Är det ”realistiskt” anser du ?

  http://blogs.reuters.com/faithworld/2012/02/09/russian-orthodox-patriarch-kirill-calls-putin-era-a-miracle-of-god/

  Aldrig har jag hört dig – som avskyr tobaksindustrin – beklaga att en kyrkans man – ”din” patriark Kirill (som fördömer homosexuella relationer som synd ) – skapat sig en förmögenhet på något så skadligt som tobak och alkohol.

  ”Patriarch Kirill: Leader of Orthodox Church and Tobacco Imports”
  http://www.russiablog.org/2010/06/patriarch_kirill_leader_orthodox_tobacco_alcohol_oil.php

  Om du som rysk-ortodox väljer att blunda för Kirills omoraliska samröre med Rysslands president och för Kirills omvittnade ekonomiska profitbegär – så beklagar jag – men var då åtminstone så vänlig och insinuera inte att den som vägrar blunda inte är ”realist” !

  // Irène

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s