Signaturen Inez skriver om de sexuella övergreppen mot barn

Fakta och fördomar om homosexualitet. Informativt på Anneli Magnussons blogg

Annelis blogg

Signaturen Inez har kommenterat ett tidigare inlägg och för att  inte någon ska missa hennes (som vanligt) kunniga och välskrivna kommentar låter jag den få ett eget inlägg. Så här skriver Inez:

 

Det verkar vara så att kunskap ständigt måste repeteras och spridas för att sanningen till slut ska besegra desinformation. Förut publicerade Världen idag artiklar om farliga homosexuella pedofiler, det har man slutat med. Varje kyrka, institution, organisation, förening, familj etc. måste ta sitt eget ansvar och självkritiskt utreda vilka förändringar som man behöver genomföra för att skydda barn och ungdomar mot förövare.

Jag skrev tidigare på KV om John Jay Report som dementerade att det skulle finnas något samband mellan homosexualitet och pedofili. Ändå fortsätter många katolska kyrkoledare att skylla på homosexuella istället för att kyrkan tar sitt ansvar för problemen med sexuella övergrepp. De senaste fallen som du nämner sägs handla om efebofili, dvs. vuxna mäns…

Visa originalinlägg 768 fler ord

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Samhälle och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Signaturen Inez skriver om de sexuella övergreppen mot barn

  1. Pingback: Katolsk Vision » Heliga Stolen vill värna om barn även efter födelsen

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Bengt,
    Tack för att du uppmärksammar ”Inez” faktaspäckade text! Jag vill gärna lyfta fram bloggen före den, där jag skriver om Katolska kyrkans ambivalenta hållning till barn som den framstod i FN-utfrågningen. Ämnet är minst sagt angeläget.http://annelimagnusson.wordpress.com/2014/01/25/katolska-kyrkan-varnar-barnen-nar-det-passar/
    Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s