Påve Franciskus och Betlehem

Vi kan inte tänka på julen utan att tänka på det heliga landet . Gud kom till oss i ett visst land. Guds ömhet dök upp i Betlehem” säger påve Franciskus i en intervju i La Stampa ”På julafton tänker jag framför allt på de kristna som bor där”, sade han. Franciskus budskap tas emot med glädje av de kristna i Betlehem som förbereder sig för julen och lever i en mycket svår situation. Läs mera + se video via bloggen Dessa mina minsta bröder.

betlehem

Enligt israeliska källor planerar påven en två dagars visit i Israel och de palestinska territorierna i maj 2014. Enligt planerna skall han fira mässa i Betlehem men ej i Jerusalem vilket orsakat viss besvikelse i Israel. Påven kommer enligt uppgift att besöka Klagomuren i Jerusalem men i motsats till hans föregångare besöker han inte kristna platser i norra Israel. Vatikanen har inte officiellt bekräftat resplanerna, men en delegation från Vatikanen har varit i Israel i förberedande syfte.

Den latinske patriarken i Jerusalem Faoud Twal har bekräftat att påven kommer att besöka det Heliga landet i maj.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Vatikanen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Påve Franciskus och Betlehem

  1. Det är ok att länk till min blogg, men varför inte lägga en länk till min blogg i ” länkar jag följer” ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s