Unikt tillfälle: Vatikanen ställer ut S:t Petrus reliker

Vatikanen planerar att för första gången ställa ut S:t Petrus reliker för publik. Det sker i samband med avslutningen av Trons år 24 novemer, Kristus konungens söndag. Det var ärkebiskop Rino Fisichella, president för Påvliga rådet för den nya evangelisationen som tillkännagav det i en artikel i L´Osservatore Romano.

S:t Petrus grav finns direkt under högaltaret i Peterskyrkan och grävdes ut under 1940-talet under påven Pius XII. 1968, efter omfattande forskning och vetenskapliga undersökningar annoncerade påve Paulus VI att det med största sannolikhet var S:t Petrus reliker man hittat. Relikerna har varit placerade i den utgrävda gravplatsen under Peterkyrkan och aldrig ställts ut offentligt tidigare.

Utanför ingången till utgrävningarna under Peterskyrkan

2011 hade jag själv förmånen att få delta i en guidad visning i gravplatsen under Peterskyrkan. Det var en stark upplevelse, man verkligen kände den förtätade historiska närvaron.

Mera om Petrus i Rom här.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Vatikanen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s