Manifestation mot förföljelse av troende i världen. Karin Wiborn: ”Det är nog nu!”

solidaritetbanderollI måndags kväll deltog jag i förbönsgudstjänst i S:ta Clara kyrka samt fackeltåg till Mynttorget där opinionsmöte hölls för att uppmärksamma situationen med förföljelse av troende i världen. Särskilt Mellanöstern och norra Afrika, där de kristna kyrkornas rötter finns är situationen svår för kristna, men även muslimer förföljs. Arrangörer var Sveriges kristna råd i samarbete med Svenska missionsrådet.

S:ta Clara kyrka var fullsatt och Svenska kyrkans ärkebiskop Anders Wejryd, Katolska kyrkans biskop Anders Arborelius, Syrisk ortodoxa kyrkans biskop Benyamin Atas och Pingströrelsens föreståndare Pelle Hörnmark ledde förbönen.

På Mynttorget talade bl.a. Karin Wiborn, generalsekreterar i Sveriges kristna råd, Eva Christina Nilsson, generalsekreterare för Svenska missionsrådet och samfundsminister Stefan Atterfall.

Det är nog nu. Vi kan inte acceptera förföljelse och vi är många som står upp för rätten till religionsfrihet, sa Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

[Videoreportage, TV Inter här]

Detta inlägg publicerades i Church, Samhälle och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s