Så tror jag tillsammans med Kyrkan

jesusJag hittade detta fina utdrag ur en predikan från år 2008 som ord för dagen på appen Porta fidei för Trons år. Det uttrycker min tro, och jag tror att också många andra, katoliker som protestanter känner igen sig:

”Mörkret kan ibland kännas bekvämt. Där kan jag gömma mig, låta mitt liv förflyta sovande. Men vi är inte kallade att vara kvar i mörkret, utan att leva i ljuset. I den tro vi bekänner i samband med vårt dop reflekteras detta ljus:

Ja, jag tror att världen och mitt liv inte har kommit till av en slump, men genom evigt Förnuft och evig Kärlek, att vi är skapade av Gud.

Ja, jag tror att i Jesus Kristus, den evige Gudens inkarnation, genom Korset och uppståndelsen,  framträder Guds ansikte; att genom honom är Gud närvarande mitt ibland oss, han enar oss och för oss mot målet, den eviga Kärleken.

Ja, jag tror att den Helige Ande ger oss sanningens ord och upplyser våra hjärtan; jag tror att i gemenskap med Kyrkan blir vi alla en kropp i Herren, och får del av hans uppståndelse och det eviga livet.

Herren har givit oss sanningens ljus. Detta ljus är också en eld, en mäktig kraft från Gud, en kraft som inte förstör, men som söker att omvandla våra hjärtan, så att vi verkligen blir Guds-människor, och att hans fred blir aktiv i denna värld.”

På söndag kl 17.00 ber vi med hela världskyrkan att Kyrkan verkligen troget skall återspegla denna tro och vara verksam i världen som en återspegling av Guds kärlek.

Läs mera om timmen för tillbedjan och förbön söndag 17.00-18.00.

peterskanden

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s