Globalt bönenätverk i Katolska kyrkan på söndag 17.00-18.00 (Rom-tid)

Foto: CNS/Paul Haring

Foto: CNS/Paul Haring

Genom Påvliga rådet för den Nya Evangelisationen organiseras en global bönetimme kommande på söndag, Kristi Kropps och Blods högtid. I Peterskyrkan presiderar påve Franciskus mellan kl 17.00 och 18.00 i sakramental tilbedjan, och det är meningen att samma sak skall ske runt hela jorden i varje stift, domkyrkor, församlingar och kommuniteter.Påven ber världskyrkan att med honom ansluta sig till följande tvåböneintentioner under bönetimmen:

1.För Kyrkan som är spridd över hela världen, idag enad i gemensam tillbedjan av den heliga Eukaristin som ett tecken på enhet: Att Herren må göra henne än mer följsam i att lyssna till Ordet så att hon kan stå inför världen ”i härlighet utan minsta fläck eller skrynkla; helig och felfri” (Ef 5:27). Att Ordet som hon förkunnar fortsätter att verka och vara bärare av nåd, ge tröst och mening i smärtan och lidandet och ge glädje och frid.

 2. För dem runtom i världen som fortfarande lider under slaveri, som är offer för krig, trafficking, narkotikabrottslighet, slavarbete. För barn och kvinnor som lider under varje typ av våld. Må deras tysta rop på hjälp bli hört av en Kyrka som lyssnar, så att hon i betraktandet av Kristi kors inte glömmer de många bröder och systrar som lider under våld och förtryck. Också för alla som lider under fattigdom, framförallt de arbetslösa, de äldre, flyktingar, hemlösa, fångar och de som upplever sig åsidosatta. Att Kyrkans bön och aktiva närhet ger dem lindring och hjälp, hopp, styrka och mod mod att försvara mänsklig värdighet.

I Katolska Domkyrkan i Stockholm kommer sakaramental tillbedjan och bön att ske enligt påvens önskan kl 17.00 på söndag. Det är mässa kl 18.30, därefter fortsätter tillbedjan fram till kl 22.00.

6 juni är Sveriges nationaldag. Detta har också blivit en nationell ekumenisk bönedag. (Läs mera på Sverigebönen.se).

Katolska kyrkan ber också under Nationaldagen.  Kl 18:30 är det mässa i Riddarholmskyrkan med kransnedläggning på Drottning Josephinas grav, därefter inleds 40 timmars fortlöpande sakramental tillbedjan i S:ta Eugenia kyrka Kungsträdgårdsgatan 12  fr. o. m. 6 juni kl. 20.00 t. o. m. 8 juni, kl.10:00. Man ber för Påvens intentioner, och de som vill ansluta sig är välkomna.

Eucharist_a

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Globalt bönenätverk i Katolska kyrkan på söndag 17.00-18.00 (Rom-tid)

  1. Pingback: Så tror jag tillsammans med Kyrkan | Bengts Blogg

  2. Pingback: Unik global förbön | Bengts Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s