Påven i Libanon, kard Ravasi i Stockholm, oro i världen…

Det händer mycket dessa dagar. Påven inleder sitt besök i Libanon samtidigt som Mellanöstern exploderar av våld och upprorsstämning.

Vatikanen försöker hålla en fredsförmedlande linje samtidigt som man fördömer våldet. Bed för påvens besök och för fred i regionen. Påven i Libanon, mera här.

En trailer för en antimuslimsk klantigt gjort film finns på YouTube sedan maj. Dess huvudsakliga syfte tycks vara att provocera. Så söker man att göra reklam för den så att den till slut når dem som söker efter skäl att uppvigla till nya protester och uppror mot västvärlden. När protesterna blir tillräckligt stora måste media rapportera om det hela. En tråkig, skrämmande, ovärdig dramaturgi. Jag hinner inte skriva så mycket om detta nu, men ser att bloggen Religionsvetenskapliga kommentarer skriver bra om saken.

Som om inte detta var nog skall två kvinnor som konverterat från islam till kristendomen idag utvisas till Iran. Alla vet att de svävar i livsfara, utom Invandrarverket. Frivilliga deltar just nu i en blockadaktion/demonstration på Landvetter.

Mitt i denna orliga värld måste jag ockå rapportera om  det otroligt inspirerande dialogprojektet Hedningarnas förgård som pågår i Stockholm just nu, igår på KVA, och i eftermiddag fortsätter det på Fryshuset. Jag hinner inte skriva så mycket mer nu, men lägger nedan ut några bilder från gårdagens möte på KVA: 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Påven i Libanon, kard Ravasi i Stockholm, oro i världen…

  1. Irène Nordgren skriver:

    Bengt

    Angående påvens Libanonresa. Som den påvekritiker jag är måste jag tillstå att det är beundransvärt att en 85-årig påve frivilligt utsätter sig för direkt livsfara genom att fn bege sig mitt in i Mellanösterns krutdurk.

    // Irène

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s