Bra Birro, ge dig inte!

Det blev en intressant debatt i Dagen efter Marcus Birros, som jag själv kommenterade, något naiva inhopp i politiken.
Maria Larsson och Felicia Svaeren gav kloka puckar tillbaka. Birro erkänner sin politiska naivitet, men ger sig inte utan menar ändå att han har något att komma med. Det har han verkligen. Det är en njutning att ta del av hans stilistik i den uppföljande debattartikeln i Dagen idag där han främst ger Henrik G Ehrenberg som tycker Birro blundar svar på tal. Här några smakprov på hans stilistiska briljans:

”Hon (Maria Larsson) får sagt mycket klokt i sin text och det är bara att konstatera att hon effektivt lyckas likvidera en naiv drömmares storslagna planer på praktisk förändring. Jag är inte tillräckligt smart för politik. Men med ministrar som Maria Larsson känns det inte enbart förskräckligt.”

”Nej, herr Ehrenberg. Det är just den plågsamma synen av er politik som fått mig att agera. Jag är mycket, men inte blind. Jag tror inte heller att alla dem som INTE röstar på KD är blinda, utan att nästan allihop är kompetenta nog att veta vad de inte röstar på. Vi ser och vi hör. Sedan väljer vi. Så fungerar det.”

”Det är KD som tappat väljare och stöd. Varför? Därför att ni själva medvetet gjort er umbärliga. Ni har rasat ner i Moderat-ravinen. Ni har sålt ut er själ för att få sitta med de stora borgerliga pojkarna och röra i en allt klibbigare gröt.”

Alla andra politiska partier tvingas ju vara självkritiska och utvärdera varför man inte nått ut och ompröva sig själva då opinionssiffrorna sjunker. Det verkar som om KD´s dilemma är att för många stannar vid att skylla på väljarna istället som inte förstår deras eminenta politik. Jag hoppas att inte den brist på självkritik som genomsyrar Ehrenbergs artikel kommer att bli tongivande i KD. Då är partiet verkligen illa ute. Vi behöver visionärer som förstår att kombinera vison och värderingar med ett långsiktigt strategiskt arbete som sträcker sig längre än till att överleva nästa val. Politik är att vilja, sade Olof Palme. Jag tänker på Alf Svensson eller de kristdemokratiska politiker som lade grunden till dagens EU, en gemenskap som nu håller på att falla sönder på grund av att vi bara har pragmatiker och inte personer som har visioner som sträcker sig vidare i tid och rum på ledande politiska poster.

Maria Larsson och Marcus Birro är en bra kombination. De skall träffas och samtala nästa vecka. Lycka till!

Detta inlägg publicerades i Politik, Samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s