Den ryska ideologin hel-fascistisk. Bucha inga impulsiva krigsförbrytelser utan medveten utrensning.

Nu har Rysslands ledarskap sjunkit till absoluta bottenläge. Enda jämförelsen är 30-talets Europa och Bosnien-kriget 1992-95. Putin visar sig vara en krigsförbrytare av samma diginitet som Hitler och Milosevic.

Bucha, som nog bara är en västanfläkt av vad som återstår att uppdagas måste en gång för alla öppna ögonen på Europa och Västvärlden och inse att man inte kan förhandla med en krigsförbrytare. Istället måste processer inledas som leder till rättsprocesser som Nurnbergrättergångarna efter Andra Världskriget och processerna i Haag efter Bosnienkriget.

Men det är inte bara vad som händer på slagfältet, det är också retoriken och ideologin som blir alltmer fullödigt fascistisk i Ryssland. Dels det oförblomerade ljugandet, dels att man helt öppet i statskontrollerad media talar om elimination av de ukrainska eliterna, ”de-ukrainisering”, även att utrota namnet Ukraina och förstöra all ukrainsk kultur. Ukrainare beskrivs i termer som liknar hur judarna beskrevs under nazismen, underlägsna människor som inte förmår återgå till rysk patriotism och som därför måste utrotasEngelskspråkiga NV översatte en artikel presenterad i en rysk mediakanal som beskriver detta. Man gjorde noga övervägande om man skulle publicera detta eller inte, men tog beslutet att göra det för att vi i väst måste förstå vilka ideologiska tankar som driver på de brott mot mänskligheten, kanske folkmord, som nu utspelar sig i Ukraina. [Artikeln här]

Helt klart rör det sig inte bara om impulsiva brott mot krigets lagar, den ideologi som utvecklas av Putin och som återges i den ryska propagandan visar att det är en medveten strategi.

Alla i Europa har inte fattat detta ännu, allra minst Tyskland som inte vill sluta att låta pengar från exporten av rysk gas och olja gå rakt in i Putins krigskassa. Det behövs totalstopp för import av gas och olja från Ryssland, det behövs flygförbudszon över Ukraina och flygplan och andra effektiva vapen som ukrainarna efterfrågar för att försvara sig och stoppa ännu värre folkrättsbrott som ligger i den logiska förlängningen om Ryssland tillåts fortsätta.

FN är lamslaget. Det är absurt att Ryssland har veto och kan blockera alla resolutioner om sina krigsförbrytelser i Säkerhetsrådet. Låt oss inte stå där om något år och ångerfullt fråga oss varför vi inte gjorde mer för att stoppa detta.

Detta inlägg publicerades i Politik, Samhälle och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Den ryska ideologin hel-fascistisk. Bucha inga impulsiva krigsförbrytelser utan medveten utrensning.

  1. Staffan Wadström skriver:

    Mycket bra, instämmer helt!

  2. Elzbieta Kegel skriver:

    Hej Bengt! Undrar nu om jag får dela på fb, det du skriver på din blogg den 6 spril 2022: ” Den ryska ideologin hel-fascistisk. ” Hälsar Elzbieta Kegel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s