Bönegrupp via videolänk

Sociala medier har vi haft på både gott och ont. Det har medfört en massa överskottsinformation, ändlösa till intet ledande diskussioner, positioneringar och marknadsföring av den egna imagen som knappast medfört en ökad gemenskap på djupet. Samtidigt fake news, troll, mediadrev etc.

Men i dessa tider då vi är hänvisade till isolering i hemmet framstår sociala medier äntligen som något mycket gott och nyttigt. Jag vill gärna berätta om vår bönegrupp i Katolska domkyrkan. När vi inte längre kunde träffas som vanligt visste vi först inte hur vi skulle göra, men nu har vi börjat med bönegruppsträffar via videokonferens. Det har fallit väl ut, alla som deltog upplevde det mycket positivt, det blev nästan som en nystart för gruppen.

bgrpjuni2018

Bild från 2018. Bönegruppens sista träff innan sommaren. Fr v undertecknad, Bola Richards, Benkt Stolpe, Jan Öqvist

Tidigare hade vi möten varannan onsdag, nu har vi bestämt att mötas på nätet varje onsdag kl 17.30. Det känns mycket viktigt i dessa tider att fortsätta att ha kontakt med varandra och träffas i de sammanhang vi kan. Inte sluta hålla gudstjänst och bön, men göra det i andra former.

SONY DSC

Gemenskap i nya former. Nu träffas bönegruppen via videolänk

Jag ser fram mot denna påsk som går i stillhetens tecken. Inga stora folksamlingar, men kanske en djupare gemenskap än någonsin med församlingen och världskyrkan då allt som vi tagit för givet tidigare plötsligt inte är det.

Detta inlägg publicerades i Church och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bönegrupp via videolänk

  1. Alma-Lena skriver:

    Håller med. Prövningar är just prövning av kyrkans förmåga att uthärda och förändra det oviktiga för att kunna stå fast vid det nödvändiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s