Söndringsideologin, kulturkampen och Allmänna arvsfonden

Sverige är marinerat i söndringsideologi, skriver Ilan Sadé. Jag finner texten mycket tankeväckande. Söndringsideologi är ett nytt begrepp han introducerar och definierar såhär:

”Besattheten av rättigheter utan hänsyn till balansräkningens tillgångssida, all identitetspolitik in absurdum, det sekteristiska förhållningssättet till politik, hyllningen av det barnsliga och pubertala, avskyn av Väst och stödet till det västerländska samhällets fiender – allt detta har ju en sak gemensamt: det antingen leder eller syftar till att bryta sönder den överbryggande samhällsgemenskapen.”

DET GODA SAMHÄLLET

IMG_0121

Ilan Sadé

Det fanns en tid då den politiska vänstern gillade den marxistiska tankefiguren ”ideologisk överbyggnad”, d v s att ideologier i vid bemärkelse bara är de mäktigas försök att rättfärdiga sin egen makt och de rådande produktionsförhållandena.

Visa originalinlägg 865 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndringsideologin, kulturkampen och Allmänna arvsfonden

  1. Ulf Silfverling skriver:

    Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS) sökte hösten 2014 medel från Allmänna Arvsfonden till att producera ett allsidigt alternativt läromedel som mera betonar samlevnadsaspekten än den tekniskt iskalla sexfixeringen som andra läromedel präglas av. Trots en mycket väl genomarbetad ansökan ville man inte ens ta upp den till behandling! Blotta misstanken om något ”kristet” räckte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s