Sagan om universitetet del 3: Universitetens universella enfald

”Mångfald” ytterligare ett nyspråksord att analysera.

DET GODA SAMHÄLLET

Ulf

Ulf Larsson

Ordet mångfald har vunnit i det närmaste totalt burskap i Sverige det senaste decenniet. Att ordet har en ytterst vag betydelse och är förknippat med både positiva och negativa värderingar är knappast världshistoriens mest omtumlande semantikpåstående. Svaret på frågan om betydelse och värdeladdning beror helt enkelt på vem man frågar.

Visa originalinlägg 661 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sagan om universitetet del 3: Universitetens universella enfald

  1. Elzbieta skriver:

    Jag är inte kunnig varken i politiska frågor eller universitets. För mig den typen av utbildningskurser (jobbade på en skola innan pensioneringen) kan vara såna som duktiga, relativt unga påhittiga personer lyckas sälja till … de som är på jakt efter nymodigheter i samhällstänkande.
    Det kan även vara så att de ansvariga för utbildning av personalen på de olika företag/läroanstaltenna försöker få sitt folk så upptagna som möjligt med allt som har med deras jobb att göra. På det viset uppnår man trötthet hos de anställda så de förmodligen inte kommer att hinna/orka tänka på dessa alla oegentligheter som finns i vårt samhälle. Jag menar alltså att problemmet är större än en meningslös kurs på universitetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s