Drottning Silvia träffade påven idag och medverkade i traffickingkonferens med påvlig vetenskaplig institution

Vatican Information Service meddelar att att påven idag tog emot drottning Silvia och medlemmar i kungafamiljen i Apostoliska palatsets bibliotek. På Twitter sprids denna fina bild med drottningen, prinsessan Leonore och påven. Som vanligt vid möten med påven är barnen i centrum:

popeSilviaLeonore

VIS beskriver mötet med påven:

”During the conversation, which took place mostly in Spanish, a language the Queen knows well, she informed the Pope of the activities she promotes in Sweden, especially for the benefit of children, and the Pope took the opportunity the express his gratitude for the welcome extended by Sweden to refugees and displaced persons. Among the gifts from Queen Silvia, the Pope received three small Swedish prayer books, also adapted for children. The religious education of her children has been particularly close to the sovereign’s heart, and the Pope expressed his lively appreciation.

Princess Madeleine, with her husband and one year-old daughter Leonore, were also present in the Queen’s entourage, and the Pope therefore received the young family with particular affection.”

På måndagseftermiddagen deltar drottningen i en workshop på Påvliga vetenskapsakademin organiserad av Svenska ambassaden och Påvliga akademin för samhällsvetenskaper på temat att bekämpa människohandel, speciellt med barn.

Drottning Silvia har ju gjort sig känd för sina insatser för barn och dess beskydd och att motarbeta trafficking. Jag påminner om att hon för det tilldelades Scandinavian Human Rights Lawyers pris Scandinavian Human Dignity Award som hon skulle mottaga i samband med en konferens vid Uppsala universitet förra året. Efter påtryckningar från bl.a. RFSU ställde Uppsala Universitet in konferensen på grund av att Scandinavian Human Rights Lawyers bedömdes vara ”abortmotståndare”.  Den mediala uppståndelsen gjorde att drottningen valde att inte ta emot priset.

Sett i perspektivet att drottningen nu medverkar i en konferens där en medarrangör måste betraktas som minst lika mycket ”abortmotståndare” känns det som hände förra året än mera tragiskt och onödigt.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Samhälle, Vatikanen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drottning Silvia träffade påven idag och medverkade i traffickingkonferens med påvlig vetenskaplig institution

  1. Pingback: Att stödja samvetsfrihet helt i linje med kristdemokratisk tradition | Bengts Blogg

  2. Alma-Lena skriver:

    Jag har missat detta! För en republikan ( i betydelsen mot monarki) är detta en underbar pärla. Tydligare abortmotståndare än påven finns knappast. Dagens stora skratt=D

    PS. Victoria for president!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s