Immanu El – Gud med oss till civilsamhällets försvar

Snart firar vi jul och vår Frälsare Jesus Kristus födelse. Ett bevis på Guds kärlek till mänskligheten.

godjulcr…Herren själv skall ge er ett tecken: Den unga kvinnan är havande och skall föda en son, och hon skall ge honom namnet Immanu El, ‘Gud med oss’. (Jes 7:14)

Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds inför dig som man gläds vid skörden, som man jublar när bytet fördelas.

Oket som tyngde dem, stången på deras axlar, förtryckarens piska bryter du sönder, som den dag då Midjan besegrades. Stöveln som bars i striden och manteln som fläckats av blod, allt detta skall brännas, förtäras av eld.

Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste. (Jes 9)

Gud med oss – ett alltigenom glädjande och gott budskap om fred på jorden. Gud är vår vän. Jesus står över alla ideologier som vill snäva in och sortera männskligheten i onda och goda. Vi har alla en gudomlig gnista i oss och längtar efter fred och kärlek, men vi har också en benägenhet att synda och göra det onda. Kampen mellan ont och gårr står inte mellan olika människor utan pågår i vårt eget hjärta. Det glada budskapet är att det finns rätddning och förlåtelse. I den andan demonstrerar jag  idag i Kärrtorp mot våld, mor rasism, mot indelning av människor i onda och goda.

Dumt att försöka ta på sig godhetsmonopol och försöka definiera bort några för att de inte har samma ideologi som jag. Hörde att några var kritiska till att Riksdagens talman skulle delta i dagens demonstration i Kärrtorp pga att det kanske fanns suspekta våldsälskande grupper på vänsterkanten med. Dum invändning tycker jag. Skall vi bara godkänna det exakt renläriga kommer vi att hamna i ständiga ideologiska strider. nej, låt oss, alla människor av god vilja strunta i detta och förbehålla oss rätten att försvara civilsamhället och dess grundvärderingar.

Man måste kunna beblanda sig och identifiera sig med ”vanligt folk” och inte ständigt vara rädd för att smutsa ner oss med det ovidkommande. Jesus är vårt exempel. Påve Franciskus är också en underbar förebild. God Jul önskar jag alla!

popeboychild

popechristmas

Detta inlägg publicerades i Church och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s