Jesuitpater Lars Rooth har avlidit.

Lars Rooth SJJesuitpater Lars Rooth har lördagen den 21 juli stilla insomnat i en ålder av 90 år meddelar Signum   Lars Rooth föddes i Stockholm 1921. Efter sin prästvigning år 1954 i S:ta Eugenia kyrka i Stockholm var han verksam i såväl Stockholm som Uppsala, bland annat som chefredaktör för Katolsk kyrkotidning. I slutet av 1950-talet var han med och startade det som skulle utvecklas till den skandinaviska avdelningen av Vatikanradion i Rom.

För Vatikanradions räkning brukade han ofta följa med påven Johannes Paulus II på hans resor världen över. Han fungerade också som påvens svensklärare inför påvens besök i de nordiska länderna år 1989. Min hustru Maria och jag minns honom mycket väl från vår ungdomstid i Uppsala på 1970-talet då han var studentpräst i S:t Lars, och han har betytt mycket för min katolska utveckling. Den som vill veta mer om Lars Rooth rekommenderas läsa hans spännande självbiografi ”Det hände på vägen till Rom” (Askelin & Hägglund, 1989).

Lars – Vila i frid! Tack för allt du betytt under din livstid för oss och många människor i lydnad mot Herren!

 

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s