Strålande nationaldag

Det känns bättre och bättre att Sverige fått en nationaldag, och att vi kan fira tillsammans, infödda och nya svenskar. Låt oss få glädjas åt detta. Även om vi har en bit kvar till norrmännens festyra på 17 maj, så är det ändå fler och fler glada människor ute på gatorna och firar denna dag. Jag är trött på alla som måste ifrågasätta detta och få oss att någonstans skämmas för att glädjas åt vårt fosterland. Som någon ironiskt sade: Annars får vi väl byta namn på Sverige till Allemanslandet och avskaffa både flagga och nationalsång. Jag är övertygad om att de invandrade svenskarna känner sig mer hemma och trivs hos ett stolt folk som inte förnekar sig själva. Heder också åt den präst som tänker trotsa skolverket och önska barnen Guds välsignelse under skolavslutningen i kyrkan.

Här några bilder från Nationaldagen. På förmiddagen rundvandring på Stockholms slott, sedan lunch i Kungsträdgården. På eftermiddagen deltagande i Sverigebönen i S:ta Clara kyrka, en av över 100 platser runtom i Sverige där man samlas till bön för vårt land. Hade gärna gått med i tåget till Skansen, men det blev lite för ansträngande. Istället fika hemma i trädgården och därefter såg vi firandet från Skansen på TV.

Undertecknad med pastorer från S:ta Clara: Carl-Erik Sahlberg, Annahita Parsan, Nils Lidskog. Annahita är från Iran och leder en farsi-talande församlingsgrupp.


Posted 2012-6-6 21:41 by Bengt Malmgren | Add post to favorites | Add blog to favoritesSorterad under: nationaldagensverige[

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s