Stefan Swärd viktig opinionsbildare för human flyktingpolitik

Vi i Sverige berömmer oss av en human flyktingpolitik. I verkligheten verkar det vara si och så med det. Tack pastor Stefan Swärd, Josefine Arenius, Jonas Bergström, församlingen i Elimkyrkan och andra som inte nöjer er med att vaggas in i likgiltighet utan engagerar er i medmänsklighet och humanitet och kräver handling bakom munnens bekännelse.  Man undrar över på vilka grunder Migrationsverket egentligen har för sina bedömningar. Var finns kvalitetskontroll och uppföljning? Migrationsverket skyller på politiker och lagstiftare, och politikerna skyller på tjänstemännen. Var finns den som tar ett reellt ansvar?

Stefan Swärd har deltagit i den allmänna debatten och aktivt bidragit till att bilda opinion. Här är ett par av hans artiklar:

Dagen: Allt mer inhuman politik

SvD: Starka krafter tonar ner barmhärtigheten

[Läs mera här]

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stefan Swärd viktig opinionsbildare för human flyktingpolitik

  1. Maria Nilsson skriver:

    Som främlinsfientlig person, andra skulle nog kalla mig för det i vart fall så vill jag reda ut lite begrepp här.
    Stefan Swärd skriver om hur inhuman och komplicerad asylprocessen är. Sen finns rubriken /starka-krafter-tonar-ned-barmhartigheten. Jag tillhör väl förmodligen dem. Då tycker jag att man rör ihop flera begrepp som, barmhärtighet, asyl och invandring. Det många inte vet är hur svår asylprocessen är för de som går den vägen, att kasta sina pass gör det inte lättare för Migrationsverket heller är det där barmhärtigheten kommer in? Vi som kallas för mörka krafter är emot hela invandringen som den ser ut idag, där är bara asylinvandringen ung. 5% av den hela. Mer info finns på Migrationsverkets hemsida. Det jag vill veta är om Stefan Swärd bara vänder sig emot den trånga asylprocessen eller tror han att alla som vill ha PUT måste gå igenom den? Då har han fel, den största invandringen är anhörigsinvandring och de passerar ingen asylprocess alls. Om folk hade känt till den skillnaden hade de kanske reagerat på ett annorlunda sätt, tydligen har vi valt i Sverige att det ska vara lättare för invandrarna att ta hit sina släktingar än vad det är för tortyroffer att bevisa att de är torterade. Säger man dessutom att man är under 18 år så blir det garanterat PUT. Vet Stefan och du det när ni skriker om barmhärtighet.

  2. Pingback: Stefan Swärd viktig opinionsbildare för human flyktingpolitik - Bengts Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s