Den Helige Ande gör skillnad

Pingst, 50 dagar efter Påsk, den Helige Andes högtid. Då föddes kyrkan och fick kraft genom Hjälparen, den Helige Ande att vittna om Evangeliet till jordens yttersta gräns. (Apg kap 1-2) Den Helige Ande gör skillnad mellan en trött och tynande kyrka eller en kyrka som är salt och ljus i världen och förmår göra evangeliet till en levande kraft till förändring. Därför är det viktigt att kristna blir medvetna om Anden och de andliga nådegåvorna. Det är en av målsättningarna för ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services) Påven sade i sin predikan på Pingstdagen:

”…

The world needs men and women who are not closed in on themselves, but filled with the Holy Spirit.  Closing oneself off from the Holy Spirit means not only a lack of freedom; it is a sin.  There are many ways one can close oneself off to the Holy Spirit: by selfishness for one’s own gain; by rigid legalism – seen in the attitude of the doctors of the law to whom Jesus referred as “hypocrites”; by neglect of what Jesus taught; by living the Christian life not as service to others but in the pursuit of personal interests; and in so many other ways.  The world needs the courage, hope, faith and perseverance of Christ’s followers.  The world needs the fruits of the Holy Spirit: “love, joy, peace, patience, kindness, goodness, faithfulness, gentleness, self-control” (Gal 5:22).  The gift of the Holy Spirit has been bestowed upon the Church and upon each one of us, so that we may live lives of genuine faith and active charity, that we may sow the seeds of reconciliation and peace.  Strengthened by the Spirit and his many gifts, may we be able uncompromisingly to battle against sin and corruption, devoting ourselves with patient perseverance to the works of justice and Peace.”

———————

Mer om Karismatisk förnyelse i Katolska kyrkan:

Ett historiskt möte arrangerades av ICCRS, Catholic Fraternity of Covernant Communities och Karismatiska förnyelsen i Italien på Roms Olympiastadion 1 juni 2014 med påve Franciskus.  Video från  CNS som beskriver alla församlade i förbön för påven:

Mötet på Olympiastadion i sin helhet här:

Påvens tal vid mötet på Olympiastadion, text här

—————-

Informationsvideo (10 min om) Karismatiska förnyelsens historia i Katolska kyrkan producerad av ICCRS:

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s