”Hedningarnas förgård” Idé-samtal mellan troende och icke-troende till Stockholm 13-14 sept.

Hedningarnas förgård, är ett projekt lanserat av det påvliga kulturrådet och dess ordförande, den italienske kardinalen Gianfranco Ravasi på uppdrag av påven Benedikt XVI för att stimulera dialog mellan troende och icketroende. Namnet syftar på förgården till det judiska templet i Jerusalem, dit både judar och ickejudar hade tillträde, kunde umgås och föra samtal över trosgränserna.   Inom ramen för Hedningarnas förgård anordnas sedan ett par år konferenser, seminarier och andra evenemang runt om i Europa (bland annat i Bologna, Paris, Tirana, Barcelona) i samarbete mellan det påvliga kulturrådet och olika europeiska partners.

Arrangörer för mötet i Stockholm den 13 och 14 september är Sveriges ambassad vid den Heliga Stolen i samarbete med det påvliga kulturrådet, Kungl. Vetenskapsakademien och Fryshuset. Det blir två idésamtal om tro och icketro med rubriken ”Världen med eller utan Gud”.

Den 13 september är man på Kungl. Vetenskapsakademien, deltagande är  kardinal Gianfranco Ravasi, ordförande i det påvliga kulturrådet, professorn och författaren Georg Klein, fysikern Ulf Danielsson, biologen Ingemar Ernberg, biskop Antje Jackelén, författarna PC Jersild och Torgny Lindgren och filosofen Åsa Wikforss.

På Fryshuset den 14 september deltar kardinal Ravasi, Europarådets före detta kommissionär för mänskliga rättigheter Thomas Hammarberg, Fryshusets grundare Anders Carlberg, ordföranden i Ung Kristen Vänster Linnea Jacobsson, ordföranden i Unga Humanister Jessica Schedvin, ordföranden i Humanisterna Christer Sturmark, författaren Per Wirtén och fredsagenten/bloggaren Fazeela Zaib.

Jag tror det blir spännande dagar, jag har själv anmält mig att vara med på båda.

————

Samtal med kardinal Ravasi i tidskriften Signum
Intervju med Ulla Gudmundson, Sveriges ambassadör vid den Heliga Stolen

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan, Tro och vetande och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s