Utredningen om sexuella övergrepp i Katolska kyrkan i Sverige…

…presenterades igår. Biskop Anders Arborelius presenterade den i en intervju på TV4´s Nyhetsmorgon. Utredningen granskar 4 kända fall, inga ytterligare fall är kända, men biskopen kan inte utesluta att ytterligare fall finns och vill gärna få in anmälningar i så fall. 3 av fallen gäller övergrepp av präster där kyrkan bedömer berättelserna belagda, ett fall som är belagt gäller en nu levande pensionerad präst. Fallet är dock preskriberat och den drabbade vill inte att man går vidare. Ett annat fall gäller anmälan om grova rituella övergrepp av flera personer och vanvård av barn men där man inte kunnat hitta några som helst belägg för att det verkligen inträffat. Läs mer på Bengts blogg.

Andra bloggares kommentarer: Bitte Assarmo Nytt och Noterat Signumbloggen Katolsk vision

Stockholms Katolska stift TV4 intervju med biskop Anders DN SvD Dagen

Detta inlägg publicerades i Church. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s