Informativt om katolsk tro på YouTube, tips för corona-tider

Många tillbringar tid hemma i karantän. Som alternativ till Netflix-serier och annat i underhållsbranschen finns det mycket informativt material om katolsk tro på YouTube för dem som vill använda tiden till att fördjupa sig.

Vatikanens Youtubekanal finns här. (Länken är till engelskspråkig kanal, men andra språkversioner kan väljas) Där hittar du förutom direktstreaming av det mesta som sker med påven också inspelningar så att du kan se i efterhand.

Stockholms katolska stift har också nu fått en YouTubekanal, den finns här. Direktstreaming av vissa gudstjänster från Domkyrkan, påskens mässor kan ses i efterhand. Inspelade avsnitt med påskbetraktelser av biskop Anders.

Genom en teologisk samtalsgrupp på Facebook har jag blivit tipsad om några inspelningar med samtal om katolsk tro, bl.a. där jag själv medverkat:

Lika men ändå olika – samtalskväll om evangelikal och katolsk tro i Elimkyrkan i Stocholm 10 mars 2014 (den kyrka som Zlatan Ibrahimovic nu köpt) med undertecknad samt biskop Anders Arborelius, pastor Sten Gunnar Hedin och Stefan Gustavsson, då direktor för Svenska Evangeliska Alliansen. Moderator var Elisabeth Sandlund redaktör på tidningen Dagen samt verksam i S:ta Clara kyrka. Sevärt och informativt, väl värt att lyssna till också idag.

Avsnitt 1: De fyra inledningsanförandena.

Avsnitt 2: Frågor och svar.

——————–

Om påve, helgon mm. Vad skiljer katoliker och evangeliskt kristna åt? Dagen debatt. Från 2016. Thomas Österberg modererar ett samtal mellan Ulf Jonsson, katolsk jesuitpater och professor i religionsfilosofi, och Stefan Gustavsson då direktor för Sv Evangeliska Alliansen.

 

———————

Till sist ett par engelsktalande inslag. En protestant intervjuar katoliker utifrån ett lyssna och lära-perspektiv. Dessa är också mycket trevliga.

Avsnitt 1:
Besök i en domkyrka i Salt Lake City. Domprosten visar runt och beskriver vad som finns där.

Avsnitt 2:
Fortsatt samtal med domprosten.

Avsnitt 3:
Samtal med en katolsk lekman.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s