Moder Tekla har avlidit

Signum meddelade igår att Moder Tekla lämnat detta jordeliv. Hon avled i Rom på eftermiddagen den 3 mars.

Moder Tekla Famiglietti föddes 1936 och ledde från 1979 fram till sin åttioårsdag 2016 den Hesselbladska grenen av Birgittasystrarna från ordens huvudsäte i det gamla Birgittahuset vid Piazza Farnese i Rom (där den helige Birgitta dog). Hon var legendarisk och det var nog få som lämnades oberörda av mötet med henne. Genom Moder Teklas dynamiska ledarskap har orden utvecklats och många nya kloster har grundats framför allt Europa och Asien med nya kallelser varje år.

2013 hade vi äran att ha Moder Tekla som gäst i Katolska domkyrkan i samband med firadet av Birgittasystrarnas Hesselbladska grens jubileum, 90 år i Sverige. Det var 1923 som Moder Elisabeth Hesselblad grundade klostret i Djursholm.

R.I.P.

modertekla1

Moder Tekla talar i Domkyrkosalen, Katolska Domkyrkan Stockholm 13 okt 2013

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s