Katolska kvinnor ett B-lag, precis som det var med Damfotbollen i förhållande till Herrfotbollen tidigare

Förr innebar Fotbolls-VM alltid herrarnas VM. Damfotbollen uppmärksammades nästan inte alls. Förr var sponsringen och arvodena för herrarna skyhögt högre än för damerna. Det finns fortfarande orättvisor, men damerna håller på att komma ikapp.

Jag har tidigare haft några artiklar om nätverk för kvinnor i Katolska kyrkan, och regelbundet äger konferenser rum i Rom, jag har tidigare skrivit om detta. Uppmärksamheten för detta är dock mycket liten, man skulle kunna jämföra det med hur det var för damfotbollen tidigare.

Men kvinnorna är på frammarsch. Igår var på nytt en konferensdag i Rom. Jag tänkte skriva om det, men eftersom min blogg-kollega Irène Nordgren redan skrivit ett bra och informativt inlägg på Katolsk Vision länkar jag till det för att undvika dubbelarbete.

Det är mycket intressant som tillförs det kyrkliga och teologiska samtalet genom att ta del av det kvinnorna framför. Vi lär återkomma till det.

bengtjan17

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s