Be och fasta för världsfreden idag, 23 februari

Påve Franciskus uppmanar alla att under fredagen den 23 februari be och fasta för fred i krigsdrabbade länder och då särskilt Sydsudan och Kongo-Kinshasa.

Syrien är i nyhetsmedias fokus nu med de fruktansvärda lidanden som drabbar civilbefolkningen. Vi bevittnade nyss dödandet och fördrivningen av Rohingas från Burma, en konflikt som långtifrån är över.  I Sydsudan och Kongo-Kinshasa pågår långa konflikter med våldtäkter, korruption, mördande men som hamnat i medieskugga.

Det är som att vi inte orkar ta in allt. men låt oss inte glömma. Låt oss inte bli immuna mot omänskligheten. Medvetenheten och att lyfta upp i förbön är en viktig sak som kan  försätta berg. Det gäller särskilt när många ber för samma sak.

När nu påven inbjuder alla människor av god vilja att delta i detta bönearbete, haka på du också och dra ditt strå till stacken. Be idag och under resten av fastetiden. Jag gläder mig att detta böneinitiativ uppmärksammats av många, t.ex här Pingströrelsen i Sverige.

ljus

Detta inlägg publicerades i Church och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s