Je suis Gefle Dagblad

Gefle Dagblad granskar Gävles moské. Tidningen har nu blivit bombhotad med krav att dra tillbaka publiceringen.  Modigt av Gefle Dagblad som inte viker sig för hot. Denna typ av publicitet späder inte alls på islamofobi som vissa påstår. Tvärt om är det viktigt att granskning av moskeer sker på samma sätt som man granskar annat i sammhället. Gör frikyrkotestet: Sätt in en frikyrka istället för en moské i sammanhanget men allt annat oförändrat. Skulle man då anse det vara OK att inte ge publicitet åt det hela av rädsla att späda på kristofobi? Många moderata muslimer är tvärtom glada åt att även moskéer och salafismen granskas.

Mohammed Omar är själv muslim och vet vad han talar om. Jag rebloggar hans kommentar.

DET GODA SAMHÄLLET

mohamed omar

Mohamed Omar

I en serie artiklar har Gefle Dagblad granskat Gävle moské, ett viktigt centrum för salafismen i Sverige. Salafismen är en riktning inom sunniislam som är mycket intolerant mot andra muslimer och mot icke-muslimer. Terrorgrupperna Islamiska staten (IS) och Al-Qaida har sin teologiska grund i salafismen. Samtidigt finns det andra, mer eller mindre apolitiska former av salafism.

Visa originalinlägg 657 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Je suis Gefle Dagblad

  1. Alma-Lena skriver:

    Fint att du aktualiserar detta för oss som inte bor så långt söderut som Gefle. Muhammed Omar har verkligen blivit en tydlig röst i viktiga frågor.

  2. Pingback: Utplåning | corneliadahlberg

  3. Alma-Lena skriver:

    Men vilken läskig blogg som rebloggade detta. Man blir mörkrädd. Gud sig förbarme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s