Ont om profeter

Heroes profetisk text

DET GODA SAMHÄLLET

bert stålhammar

Bert Stålhammar

Profeter har vi ont om i dagens samhälle. Frågan är faktiskt om vi överhuvudtaget har några profeter. I forna tiders samhälle fanns ofta profeter som kunde förutsäga framtiden, varna makthavarna för att fatta felaktiga beslut och förkunna hopp inför framtiden.

Visa originalinlägg 611 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ont om profeter

  1. Elzbieta skriver:

    På gamla tider var profeterna inte bundna av någon politiskt korrekthet. Idag är man inte riktigt bunden men är rädd för att sticka ut med sina åsikter/profetior för att inte förlora sin position i samhället, sin kariär. Jag tror även att man är rädd, rätt ofta, att inte bli utskrattat …

  2. Markku Hirn skriver:

    Profetian kommer utifrån Kyrkan idag. Världens dåliga mående är den profetian för Kyrkan vilket kallar Kyrkan att vara den helande agenten i världen.Man måste var andligt och moraliskt döv om man inte hör nödens skrik som kallar.
    Jag har länge beundrat det svenska samhället som lever på så kristet sätt i sitt samhälls engagemang . I hundratals föreningar är hundratusentals människor aktiva i olika projekt.

    Det nya stötestenen aktualiseras tiggarna ut i gator. Jag tror att den goda och i grunden och idet dolda omedvetna kristna samhället kommer att hitta en fungerande kompromiss fast kanske inte den perfekta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s