Ont om profeter

Heroes profetisk text

DET GODA SAMHÄLLET

bert stålhammar

Bert Stålhammar

Profeter har vi ont om i dagens samhälle. Frågan är faktiskt om vi överhuvudtaget har några profeter. I forna tiders samhälle fanns ofta profeter som kunde förutsäga framtiden, varna makthavarna för att fatta felaktiga beslut och förkunna hopp inför framtiden.

Visa originalinlägg 611 fler ord

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ont om profeter

  1. Elzbieta skriver:

    På gamla tider var profeterna inte bundna av någon politiskt korrekthet. Idag är man inte riktigt bunden men är rädd för att sticka ut med sina åsikter/profetior för att inte förlora sin position i samhället, sin kariär. Jag tror även att man är rädd, rätt ofta, att inte bli utskrattat …

  2. Markku Hirn skriver:

    Profetian kommer utifrån Kyrkan idag. Världens dåliga mående är den profetian för Kyrkan vilket kallar Kyrkan att vara den helande agenten i världen.Man måste var andligt och moraliskt döv om man inte hör nödens skrik som kallar.
    Jag har länge beundrat det svenska samhället som lever på så kristet sätt i sitt samhälls engagemang . I hundratals föreningar är hundratusentals människor aktiva i olika projekt.

    Det nya stötestenen aktualiseras tiggarna ut i gator. Jag tror att den goda och i grunden och idet dolda omedvetna kristna samhället kommer att hitta en fungerande kompromiss fast kanske inte den perfekta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s