Är den Katolska kyrkan ingen kristen kyrka? 

Tommy Dahlman om en del pingstkarismatiska kristnas obenägenhet att betrakta Katolska kyrkan som en kristen kyrka

TommyDahlman

Efter min bloggartikel som jag kallade ”Kristen enhet går först, inte religionsdialog” har en del kritik framkommit. Många har varit ärliga och nyktrai sina påpekanden och istället för att gå händelserna i förväg har de ställt sina frågor. Sådankritik ska man alltid lyssna på. Andra uttalanden har varit rena påhoppen som egentligen aldrig går att besvaraeftersom motiveni sådana fallsällanhandlar om att vilja reda ut frågeställningarna.


Orsaken till en del av frågorna var att jag nämnde den Katolska kyrkan som en av många andra kristna kyrkor. Detta uttrycker jag i en mycket kort passus men bygger ingen som helst tes kring påståendet. Ärendeti artikelnvar att prioritera den andliga gemenskapen med andra bibeltroende över samfundsgränserna framför den strävan efter religionsdialog som finns från olika kristna håll.


När jag nämnde den Katolska kyrkan såsom en kristen kyrka var detta i första hand…

Visa originalinlägg 566 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s