Mona Sahlin

Timor Dei

isis

Mona Sahlin i Världen idag:
…alla religioner har ju de extrema, farliga fanatikerna; och det är oerhört viktigt både att vi ser dem, att vi fördömer dem, men att vi ser alla. Också den som vägrar utföra abort är, i min mening, en extrem religiös utövare, på ett helt annat plan än vad ISIS är…

Visa originalinlägg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mona Sahlin

 1. Anneli Magnusson skriver:

  Bengt,
  Visst finns det fanatiker som är potentiellt farliga i alla religioner. Det är snarast de abortmotståndare som är beredda att döda den som inte delar deras åsikt som möjligen kan jämföras med IS. När RFSU ordnade en fest för att uppmärksamma att jubileet för de fria aborten (egentligen missvisande för helt fri är den ju inte) kastade några personer in en brandbomb. Jag gissar att det var just fanatiska abortmotståndare som på det sättet utsatte människor också barn för livsfara.
  Anneli

 2. Anders Jonsson skriver:

  Jag har svårt att förstå att Gud skulle tillåta att muslimer mördar och våldtar och halshugger och fördriver kristna i många delar av världen, samtidigt som kristna folk och länder låter det ske, istället för att bekämpa dem med våld. Det är det enda som hjälper mot IS, Boko Haram, Al Qaida m.fl muslimska grupper. I Bibeln kan vi läsa att Guds folk ofta bekämpat det onda med våld. T ex kung David var mycket bra på det. Det måste vi också göra. De kristna håller på att utplånas från stora delar av Mellanöstern. Kan vi se oss i spegeln efter att vi har låtit detta ske utan kamp?

 3. Anders Jonsson skriver:

  Det finns ett rättfärdigt våld. Att bekämpa dessa muslimer måste anses vara mycket rättfärdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s