”Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten” – Pingstnovenan dag 4

Dag 4, måndag:

I Faderns + och Sonens och den Helige Andes namn.

Vi ber denna novena för förlåtelse, frid, fred och försoning, för den Helige Andes utgjutande och för Kyrkans enhet samt…… (våra egna intentioner)

Kom helige Ande, godhetens och sanningens Ande,
och fyll våra hjärtan med Din kärleks eld.
Ge oss ljus, ledning och inspiration
så att vi ser, förstår och handlar rätt.

Ge oss nåden att leva efter Kristi vilja
och följa Honom som är vägen, sanningen och livet.
Ge oss ett hopp förankrat i Gud, vårt ursprung och mål.

Läsningar:

Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom Anden: Rom 5:1-8

Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den nåd som vi nu lever i, och vi är stolta över hoppet att få del av Guds härlighet.
Mer än så, vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet skapar uthållighet, uthålligheten fasthet och fastheten hopp. Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga Anden.

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig – kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.

Ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten: Joh 7:37-40

På högtidens sista och största dag ställde sig Jesus och ropade: ”Är någon törstig, så kom till mig och drick. Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger.”
Detta sade han om Anden, som de som trodde på honom skulle få. Ty ännu hade Anden inte kommit, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad.

——————-

52000 personer bad i tungor för påve Franciskus då han igår på Roms Olympiastadion besökte den 37:e nationella kongressen för Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan i Italien. På nedanstående video ser man när påven anländer. Vid hans sida Salvatore Martinez, nationell ledare för karismatiska förnyelsen i Italien och strax bakom påven ser man Michelle Moran från England, ordförande i ICCRS´ internationella råd. (ICCRS= International Catholic Charismatic Renewal Services).

I sitt tal sade påven, att när han var ärkebiskop i Buenos Aires, så var han först skeptisk till Karismatiska rörelsen, han tyckte mera det verkade som en sambaskola, vilket fick publiken på Olympiastadion att skratta. Men, sade påven, sedan förstod jag att medlemmar i Karismatiska förnyelsen hade fått stora gåvor från Herren. Han sade att när han tänker på Karismatiska förnyelsen kommer en speciell bild av Kyrkan för honom: ”Jag tänker på en stor orkester, där varje instrument skiljer sig från det andra, och stämmorna är olika, men alla är nödvändiga för att åstadkomma den musikaliska harmonin.

Påven sade, att precis som i en orkester, så kan ingen i Karismatiska förnyelsen se sig själva som den främste. ”Ni har bara en ledare, bara en herre: Herren Jesus”, sade han.

Påven avslutade sitt tal med att inbjuda Karismatiska förnyelsen att fira sitt 50-årsjubileum 2017 i Vatikanen.

[Mera om ärkebiskop Bergoglio och Karismatiska förnyelsen i Sydamerika här]

Tidigare på min blogg: [Påven: Karismatiska förnyelsen tjänar och förnyar Kyrkan]

 

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten” – Pingstnovenan dag 4

  1. Pingback: Andens dop och Kyrkans sakramentala struktur. | Bengts Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s