Hedra Nelson Mandelas minne genom att fortsätta kämpa för försoning, fred, frihet och människovärde

NelsonMandela

En stor man har gått ur tiden. Nelson Mandela, som kämpade mot Sydafrikas apartheid-politik och själv fick sitta i fängelse nästan 30 år för att sedan leda sitt land in, inte i hämnd och inbördeskrig, utan i försoning, fred och demokrati. Vid sidan av personer som Mahatma Gandhi, Dag Hammarsköld, Martin Luther King, Moder Teresa är han en ikon för fred, frihet och det människovärde som blivit oss givet. Han är ett exempel på hur många år i fångenskap och skenbar passivitet kan vändas i något gott då vi förmår resa oss och inte låta förtrycket mala ner oss till bittra hämdlystna personer.

Må hans exempel inspirera kommande generationer till att hålla tron, hoppet och kärleken levande.

Det finns mycket förtryck och kränkning av all anständighet och värdighet i vår tid att fokusera på.

– Vad händer i Centralafrikanska republiken? Skall FN komma för sent även denna gång sedan ett folkmord är fullbordat?

– Prostitution och handel med människor där en av dess värsta konsekvenser är handel med barn för sexuellt utnyttjande. “Commercial and other forms of sexual exploitation, is one of the most disturbing forms of child abuse. It is not limited by race, ethnicity or economic boundaries”, sade Nelson Mandela i ett tal 1996.

Vanliga svenska män som vill gälla för respektabla bidrar till detta genom att köpa sådana ”tjänster” härhemma eller utomlands t.ex. i Thailand där detta är utbrett.
Ynkliga franska män som motsätter sig mera humanitära sexköpslagar!

Hedra Nelson Mandela genom att bidra till att bekämpa människohandeln, aktivt genom opinionsbildning, t.ex. stödja ECPAT och skaffa er kunskap, och passivt, ni män som ägnar er åt sådant, genom att sluta upp att köpa sexuella tjänster.

DN

Detta inlägg publicerades i Politik, Samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s