Semestertider

I semestertider går man ner på lågvarv, också bloggandet får vila lite. Jag presenterar här några utvalda semesterbilder.

semester1
semester2  semester5 semester6 semester9semester11 semester12semester4 semester13semester8

En som inte tar semester är påve Franciskus. Nyss har han gett ut encyklikan Trons Ljus (Lumen Fidei) som samtidigt är avslutning på påve Benedikts projekt med de två tidigare encyklikorna om kärleken och hoppet. Encyklikan har väckt kritik i reformkatolska kretsar och tas upp på Katolsk Vision-bloggen. Jag deltar i diskussionen där och tar upp perspektivet som Benedikt XVI introducerade med kontinuitetens och brytningens hermeneutik som jag menar närmast profetiskt beskriver den utmaning Kyrkan står inför idag.

DN har under semestertiden flera bra kolumner av utländska medarbetare (översatta av Margareta Ekelöf) på temat religion och samhälle. Jag vill framhäva David Brooks kolumn i onsdags, Den andliga pluralismens lov, och dagens av Tony Blair som med kunnighet och engagemang tar upp den nya situationen i Egypten och hela arabvärlden.

Ser för övrigt fram mot Europakonferensen i Uppsala om en vecka och stiftsvallfärden till Vadstena i början av september.

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan, Vatikanen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s