Sommartid konferenstid.

Vi har haft midsommar och nu är högsommaren här på allvar. Såg säsongens första Allsångsprogramm från Skansen igår. Det var riktigt fint. Glädje, gemenskap. Jag uppskattade särskilt medverkan av Eric Ericsons kammarkör.

För kristna är sommaren en tid för konferenser. Nyhem, Torp, Sommar-Oas…  I morgon börjar Focolare-rörelsens sommarläger, Mariapoli på Götabro. Förr om åren då den hölls på Hagabergs folkhögskola i Södertälje deltog vi ofta i denna konferens med möjlighet till rekreation och gemenskap i kombination med andlighet, bön och reflektion över hur man lever Guds Ord.

eurkonfSjälv skall jag delta i två konferenser: Livets Ords Europakonferens i Uppsala 21 – 20 juli där jag bl.a. skall lyssna till F Raniero Cantalamessa, uppskattad talare på karismatiska konferenser både bland katoliker och protestanter. Han har ett starkt budskap om den Helige Ande och Andens gåvor och vittnar gärna om betydelsen av sitt eget andedop.

Sedan skall jag delta i Katolska kyrkans stiftsvallfärd till Vadstena 7 september i samband med Trons år.

Temat Gud har ju också blivit alltmer integrerat i Almedalsveckan, och i år ser jag att det är ett riktigt intressant kristet program, ”Provtänk Gud” med flera seminarier i samarrangemang Clapham, Svenska Evangeliska Alliansen, Församlingen Arken, Världen idag och evangelisationsbåten Elida. T.ex: Är religiösa ståndpunkter tillåtna i politiken med bl.a. Omar Mustafa, Peter Weiderud och Stefan Swärd som moderator och Kyrkan i politikens ledband med bl.a. Wanja Lundby-Wedin och Lukas Berggren som moderator.

Jag önskar alla en fin sommar med rekreation och vila och näring för det andliga livet.

stavsnäsmidsommar

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s