Positivt med samarbete pingst – katoliker!

Det är naturligtvis bra med ett så brett och kontaktskapande samarbete som möjligt mellan olika delar av kristenheten som delar samma grundläggande tro på vår frälsare Jesus Kristus och som, åtminstone enligt katolskt sätt att se, redan är förenade i ”Kristi kropp” (jfr Rom 12:12 ff) genom ett och samma dop. Ur den synpunkten kan man inte annat än glädjas åt initiativet att ett antal katoliker och pingstvänner gemensamt åker på studiebesök till Vatikanen.
Acceptansen för andlig ekumenik byggd på kärleken och goda relationer har blivit allt större bland majoriteten av världens kristna, och få är de isolationistiska grupper som genast reagerar och sätter upp garden så snart initiativ till samarbete tas.

Alla bloggare är dock inte lika glada åt detta.  Exempel på bloggar som i allmänhet är kritiska till all ekumenik med Katolska kyrkan:  Aletheia, Erevnaapg29.

Läs mera här:

Detta inlägg publicerades i Church. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s