Sexualiserad underordning

Rebloggar detta av Johanna Andersson om jihadisthustrun som hoppade av och kom hem till Sverige. Väcker intressanta frågor om vår egen kultur i relation till islamismen. Likheter, skillnader, vad lockar? Hur kommer det sig att så många, både män och kvinnor, uppväxta i västerlandet lockas av jihadismen? Hur står det till med det ideologiska klimatet i den sekulära västerländska kulturen, vilket skydd erbjuder det egentligen mot olika totalitära ideologier? Kulturfernissan tunnare än vi tror?

KRISTEN OPINION

Nej, jag har inte läst boken men väl en rad intervjuer med Anna Sundberg, jihadisthustrun som kom på bättre tankar och blev miljöpartist och feminist. Ett återkommande drag i intervjuerna med Sundberg är hennes kommentarer om vackra män, ”rena” män och beväpnade män med vackra skägg. Där finns en stark koppling mellan kvinnlig underordning, sexualitet och manlig brutalitet. Samma mönster återfinns naturligtvis i långt vidare kretsar än de jihadistiska. Minns populariteten för boken och senare filmen ”50 nyanser av grått” (läs min krönika i GP om fenomenet). Till och med biskopsmötet gjorde uppskattade referenser till detta, med anledning av färgen på kollegiets skjortor skiftade i olika nyansera av rosa/purpur, när det begav sig.

Sundberg konverterade som ung till islam och gifte sig islamiskt inom två veckor efter det att hon träffat sin förste, vackre man. Varför, jo: ”– Enligt hans religion fick vi inte umgås över könsgränserna som ogifta, och…

Visa originalinlägg 585 fler ord

Detta inlägg publicerades i Samhälle och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sexualiserad underordning

 1. Markku Hirn skriver:

  Anna Sundbergs liv är inget bra vittnesbörd on omvändelsen till Jihadismen. Det är en individens berättelse. En ung människa som styrs av primitiv sensuell åtrå . Åtrån väcks av fysisk skönhet så som det har alltid gjort.
  Hon är väl ett praktexemplet på den totalt fördomsfria ungdomen som alltid har haft icke infödingar runt om sig och förstå sig inte det minsta dom kulturella fördomar.Bristen på fördomsfärgade värderingar gör det möjligt att låta sin åtrå vara den vägledande i hennes partnerval.
  Som en partner till den sköna mannen är hon naturligtvis lojal i allt. Att hon initialt anpassar sig för henne främmande kultur, är så som det alltid har varit. Familjebandet är starkare än det kulturella. Banden med barnets far är biologi och inte kulturella värderingar.

  Boken är en väldig viktig lärobok om det moderna ungdomslivet. Att hon beskriver ett för majoriteten främmande utveckling , öppnar ett fönster till det annorlunda som är värt att studera noga .

  Det värsta bemötandet är det patroniserande, att sådant här bör inte hända.

  PS. Nordbor blir omvända , naturligtvis, men antalsmässigt är det ett försvinnande minoritet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s