Jets vs Jesus

Ibland kan jag tycka att han överdriver och missar nyanserna, men jag måste säga att jag hänförs av och uppskattar Micael Grenholms radikalitet i hans kritik av västvärldens rikedom. Det är hans speciella nådegåva, och en profet skall inte skräda orden. När han kritiserar den amerikanske pastorn Kenneth Copeland som äger en villa värd sex millioner dollar, två privata jetplan och en egen flygplats och som praktiskt taget dagligen åker runt hela USA i sina jetplan och försvarar det med att det är nödvändigt för evangeliets skull, då tycker jag inte alls han överdriver. Ta del av hans inlägg på bloggen Holy Spirit Activism som jag här rebloggar.

Charismactivism

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 16.25.03 A Cessna 550b, one of Copeland’s jets according to the Christian Post.

So it’s no secret that several American prosperity preachers are ridiculously rich. When I’m out speaking about the importance of combining signs and wonders with simplicity and community of goods, my favourite bad example is charismatic Word of Faith leader Kenneth Copeland, who owns a mansion worth six million dollars, two private jets and his own airport, the Kenneth Copeland Airport, where he keeps his jets close to his million-dollar mansion. Most of his money is from ordinary people, who donate thinking that they’re doing something good for God’s Kingdom and that God will bless them with riches as well.

In a recent video, Copeland and Jesse Duplantis give some horrible reasons for why they ”need” their luxurious jet planes: they need to stand up and pray, avoid people who want them to pray for them…

Visa originalinlägg 378 fler ord

Detta inlägg publicerades i Church och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jets vs Jesus

  1. Thorsten Schütte skriver:

    När jag som kristen ser sådana ”kristna” vill jag utbrista: Hjälp mig mot mina vänner, mina fiender klarar jag själv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s