Anna Grodzka: ”Katolska kyrkan är inte i grunden intolerant” (mot hbt)

Bra reportage idag i DN Lördag om Anna Grodzka, polsk parlamentsledamot och transsexuell. Vi lär känna människan bakom de förutfattade meningar och starka fördomar som uppstår kring sexuella minoriteter. Ett par citat från intervjun som jag gillar:

”unga utåtriktade bakåtsträvare” (om näthatarna)

”Det betyder inte alls att de är mer troende, för den katolska tron är inte i grunden intolerant. Det är de hatiska, aggressiva dragen i den polska kyrkan som är toleransens fiende.” (om högerradikala katolska ungdomar som utifrån sitt engagemang för kyrkan är starkt negativa till allt som inte uppfyller den heterosexuella grundnormen)

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Politik, Samhälle och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s