Påvens korståg mot skvallrets terrorism

Jag älskar påve Franciskus som i sin vardagliga realism så ofta sätter fingret på våra ovanor och olater i vardagen. Vardagsskvaller kan tyckas oskyldigt, men det finns inget oskyldigt sådant. Visserligen åstadkommer det inte samma omedelbara våldseffekt som den terrorism som nu utövas av IS, al Qaida, talibanerna, Boko Haram och andra grupper, men det sår split och misstro som på längre sikt kan leda till värre konsekvenser. Påve Franciskus tar i sina predikningar och tal ofta upp detta ämne, och nu sist i ett tal till italienska ordenspersoner som skildras på denna video från Rome Reports som också Dagen har uppmärksammat.

Lugnt och lågmält kikar han upp över läsglasögonen då han talar till ordensbröderna och prästerna och ber dem sluta skvallra och prata skit om varandra:

”Snälla, ta avstånd från skvallrets terrorism. Kasta bort det. Har du någonting emot din broder, säg det till honom direkt. Ni kanske ryker ihop – men det är inte fel. Det är bättre än att terrorisera varandra med skvaller”.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s