Kardinal Suenens, Maria och ekumeniken: Vi kristna kan inte enas så länge vi strider om vår mor

Jag skrev nyligen om kardinal Suenens och hans betydelse för Karismatiska förnyelsen.

vladimirmadonnanKardinalen som var en av nyckelpersonerna under Andra Vatikankonciliet och ingick i den ledningsgrupp på 4 kardinaler som utsågs av påve Paul VI att strukturera processen under konciliet var också en varm förespråkare av kristen enhet, och han menade att enheten kan inte ske genom att vi väljer bort Maria eftersom hon varit föremål för så mycket stridigheter mellan katoliker och protestanter, utan tvärtom, om vi alla tar Maria till vår förebild och gör hennes Ja till Gud (lat fiat, =låt din vlja ske med mig) till också vår Ja, så kan hon vara den främsta beskyddarinnan av enheten. Så länge vi kristna strider om vår mor, så kan vi inte uppnå enhet säger kardinalen i denna intressanta intervju som jag hittade på YouTube.

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s