Broder Wilfrid Stinissen R.I.P.

I går nåddes vi av budet om broder Wilfrids bortgång. Han var karmelitmunk och bodde i klostret i Norraby i Skåne. Med sina andliga böcker hade han en bred läsekrts inom hela kristenheten. Han tillhör de människor vilkas död man inte kan se tragiskt på, därför att deras liv blivit fullbordat och nu vidtar nästa fas i de heligas gemenskap där de fortsätter att inspirera oss och be för oss som fortfarande får kämpa kampen här på jorden. Nu går broder Wilfrid mot det möte med sin Herre han såg fram mot.

foto: Birgitta Ekman

foto: Birgitta Ekman

Gal 2:19-20
Jag har ju genom lagen dött bort från lagen för att leva för Gud. Jag har blivit korsfäst med Kristus, men jag lever, fast inte längre jag själv, det är Kristus som lever i mig. Så långt jag ännu lever här i världen lever jag i tron på Guds son, som har älskat mig och offrat sig för mig.

Läs mera i Signum

Göran Skyttes intervjubok med Stinissen, Ansikte mot ansikte.

 

 

Detta inlägg publicerades i Church, Katolska kyrkan och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Broder Wilfrid Stinissen R.I.P.

  1. Anders Jonsson skriver:

    Tänk vad mycket glädje och tröst som broder Wilfrid gett så många människor på sin vandring här på jorden.

  2. Krister Janzon skriver:

    Jag instämmer! Låt oss vara tacksamma för och med honom. när han nu finns kvar i våra liv och sina böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s