2000 år av tro

Idag avslutades högtidligt Trons år med mässa på Petersplatsen och i många katolska kyrkor över hela världen. I sin predikan sade påve Franciskus att för kristna skall Kristus alltid vara centrum i deras liv. St Petrus reliker (det som med största sannolikhet är apostelns ben) visades för första gången offentligt och placerades bredvid altaret. Det är åtta benbitar c:a 3 cm långa. Efter predikan, under förbönerna och trosbekännelsen höll påven boxen med relikerna i sina armar.

.
popepeterd

Några fick också i samband med mässan en exemplar av hans apostoliska brev Evangelii Gaudium (Glädjens evangelium) som publicerades idag. Dokumentet summerar synoden om den nya evangelisationen och vad denna innebär för framtiden.

Detta inlägg publicerades i Katolska kyrkan, Vatikanen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s