Pussy Riot inga duvungar

Många har redan från början påpekat att den västerländska vurmen för Pussy Riot har gått till överdrift. Se t.ex. Katolsk observatör-bloggen. Det rör sig verkligen inte om några oskyldiga duvungar vars agenda stannar vid att få bort Putin och Ryskortodoxa kyrkans stöd för honom, utan de är verkliga anarkister. Rysslandskännaren Vadim Nikitin ger en bakgrund i NewYork Times.

”Pussy Riot’s fans in the West need to understand that their heroes’ dissent will not stop at Putin; neither will it stop if and when Russia becomes a “normal” liberal democracy. Because what Pussy Riot wants is something that is equally terrifying, provocative and threatening to the established order in both Russia and the West (and has been from time immemorial): freedom from patriarchy, capitalism, religion, conventional morality, inequality and the entire corporate state system. We should only support these brave women if we, too, are brave enough to go all the way.”

ImageDet finns också ekonomi i detta. Hörde just att varumärket Pussy Riot värderas till många miljoner dollar, och att Pussy Riots advokat nu vill varumärkesskydda det för att förhindra att olika aktionsgrupper i väst tar över det. Kvinnorna och deras starka bakgrundsorganisation vet nog hur slipstenen skall dras för att man skall få ut mesta möjliga av det stora intresset för affären i väst. Och nåd tänker man inte be om. Nej, bättre att sitta i fängelse och försöka få så mycket uppmärksamhet som möjligt åt saken.

Detta inlägg publicerades i Samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Pussy Riot inga duvungar

 1. Erik Gemheden skriver:

  Helt sjukt att vi Sverige och i kyrkorna helhjärtat stöder anarkister som vill söndra Ryssland fullständigt. Är rädd för att det kan slå tillbaks mot oss och att på sikt så¨kan Ryssland se det stödet som en fientlig handling mot landet. Skulle kunna bli uppstarten till ett nytt kallt krig om det vill sig illa.

 2. Irène Nordgren skriver:

  Bengt

  Jag tänker inte vidare kommentera på din blogg i ämnet Pussy Riot. Jag tänker inte en gång till påbörja gyttjebrottning med röster som ovanstående eller Paul och Eric medan du som domare sitter torrskodd, ren och fläckfri på åskådarplats och delar ut poäng åt oss andra när vi nedskitade kommer upp ur gyttjegropen.

  Din hänvisning till ”många” dvs Katolsk Observatör tar jag som ett skämt.

  Om du skrivit det här blogginlägget i syfte att bereda väg för HALLELUJAKÖREN så ska jag absolut inte störa körsången utan istället – när jag får tid över- kommentera på KV blogg.

  // Irène

  • bema skriver:

   Irène! Skriv du gärna på KV-bloggen, jag följer den ibland också. Delar inte och förstår inte din uppfattning om diskussionens karakterisering som gyttjebrottning. Då tycker jag det är mer av det som skulle kunna karakteriseras så på KV-bloggen.
   Förstår inte heller vad det skämtsamma är med att hänvisa till inlägget på KO-bloggen. Det mesta som förmedlades där var allmänt kända fakta, det sägs ungefär samma sak som av rysslandskännaren från NewYork Times.

 3. Tuve skriver:

  Halleluja! 😀

 4. bema skriver:

  Irène!
  Här är ytterligare ett färskt bidrag från Katolsk observatör-bloggen:
  Pussy Riot -bilden förstärks

 5. Pingback: Är ”Pussy Riot” syndabockar? « Kultur & Religion

 6. Pingback: Katolsk Vision » Varför avleda uppmärksamhet från det Pussy Riot pekat på ?

 7. Irène Nordgren skriver:

  Bengt

  Bilden av KATOLSK OBSERVATÖR förstärks !!!!!

  http://www.katolskvision.se/blog/?p=7343

  // Irène

  • Anders Gunnarsson skriver:

   Halleluja, halleluja, hallel-u-JAH

   😀

  • bema skriver:

   Irène! Tack för detta. Mycket bättre så när du förklarar vad du menar än att bara säga att ngt är ett skämt. (Tuves och Anders´ halleluja-rop är dock skämt på riktigt).

   Ta också del av Helena O´s länk nedan tll vittnesbörd från anonym Moskvabo, det borde intressera dig. Se också min sista bloggpost som jag skrev idag, där kommenterar jag ytterligare ditt inlägg på KV-bloggen.

 8. Helena O skriver:

  Bloggen Salt of the Earth skriver idag om Pussy Riot. Bloggens adress är http://solzemli.wordpress.com

 9. bema skriver:

  Helena O! Tack för detta intressanta tips. Ett vittnesbörd från en anonym ortodox Moskva-bo som vill förnyelse i sin kyrka. Han vittnar om att de som vill förnyelse är tystade. Ironiskt att detta måste kommuniceras via amerikanska media. Han vill förbli anonym pga rädsla för repressalier i sitt hemland.
  Adress till blogginlägget här: http://solzemli.wordpress.com/2012/08/25/pussy-riot-the-russian-orthodox-church/
  Denna bloggare har mera:
  http://www.theamericanconservative.com/dreher/pussy-riot-orthodox-moscow/

 10. Pingback: Vi måste stödja den förtryckta förnyelsen inom Rysk-ortodoxa kyrkan. | Bengts Blogg

 11. Pingback: Mäns idéer, pengar och makt bakom Femen-aktionen i Katolska domkyrkan | Bengts Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s