Fältverksamheten på Medborgarplatsen får ickevålds-pris

Jag och andra frivilliga från Katolska domkyrkan brukar medverka i fältverksamhet på Medborgarplatsen tillsammans med fler kyrkor på söder och hjälporganisationen Hela människan.  Varje fredagkväll är vi ute med varm dryck och smörgåsar och träffar olika människor, ungdomar, hemlösa. Vi ingår i ett nätverk med Brottsförebyggande rådet på Södermalm kallat Söderandan och syftet är att göra Söder tryggare och trivsammare, skapa kontakt och erbjuda hjälp för de mest behövande.

Nu har fältverksamheten tillsammans med organisationen Hjärtslaget mycket glädjande utsetts att dela på Ickevåldsfondens stora pris.  Motiveringen lyder: ”Hjärtslaget och Fikavagnen får dela på Ickevåldsfondens stora pris för att de i Stockholm och Göteborg genom samverkan mellan olika kyrkor, polis och socialtjänst samt lokalt näringsliv och med stor hjälp av engagerade volontärer i praktisk handling visar hur fysisk närvaro och inbjudande verksamhet minskar våldet i närsamhället.”

Välkommen till prisutdelning i S:´t Jakobs kyrka nu på måndag. Evenemanget är öppet för allmänheten – ingen föranmälan krävs:

______________________

Ickevåldsfondens styrelse har glädjen att bjuda in till utdelningen av Ickevåldsfondens stora pris 2009 den 30:e november kl. 18.00 i S:t Jacobs kyrka (vid Kungsträdgården). Utdelningen av Ickevåldsfondens pris för att förebygga våld leds av Alice Bah Kuhnke. Medverkar gör bland andra Immanuel Gospel. Före evenemanget serveras smörgåsar, te och kaffe från 17.30.

http://www.youtube.com/watch?v=7WDsN_CO84Y


Posted 2009-11-29 9:55 by Bengt Malmgren | Add post to favorites | Add blog to favoritesSorterad under: socialt arbetekatolska kyrkans sociallärasöderandanhjärtslage

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s