Vad säger Bibelns kvinnor och ny blogg för katolska kvinnor

Kvinnor vill ha ord med i laget och tala för sig själva i samband med biskopsynoden om familjen i höst. Det är en spännande utveckling när den patriarkala Katolska kyrkan rör sig mot en jämvikt som också innefattar andra hälften av mänskligheten. Det är en upptäcktsresa, ingen vet var den slutar.

Annelis blogg

Ingen har tidigare kartlagt hur många kvinnor som finns med i Bibeln eller vad dessa egentligen säger, enligt rev. Lindsay Hardin Freeman, som intervjuas i en artikel i Huffington Post. Hon har forskat i ämnet och hittat 93 kvinnor , 49 av dessa nämns vid namn och tillsammans står de för 14 056 ord. Freeman vara med och startade ett projekt med syftet att mer på djupet studera vad Bibelns kvinnor har att säga oss. Det visade sig att det fanns stor visdom att hämta om vad det innebär att leva och tro. Projektet resulterade i två böcker Bible Women: All Their Words and Why They Matter och The Scarlet Cord: Conversations With God’s Chosen Women.

Det rör på sig på flera håll när det gäller kvinnors roll i religionen och i kyrkan. Tina Beattie har nu även startat en blogg med namnet Catholic Women Speak med syftet att…

Visa originalinlägg 51 fler ord

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s